Myslíte ako boháč? 17 príkladov, na ktorých to spoznáte…

Viete koľko ľudí na svete sa túži stať bohatými? Pravdepodobne veľa. Nájdu sa však aj takí, čo budú tvrdiť, že oni nie. Peniaze sú predsa pôvodom všetkého zla a chudoba cti netratí. Treba žiť skromne a nemať vysoké nároky. Veď to, čo je podstatné sa za peniaze kúpiť nedá. Svojim spôsobom majú určite pravdu. Za tie najdôležitejšie veci neplatíme nič. Stoja nás len pozornosť a prítomnosť v danom okamihu, musíme ich vnímať. Úsmev, objatie, úprimný pohľad do očí, milé slovo, hrejivé lúče slnka, spev vtákov, vôňa kvetov…

Náš život sa ale skladá z viacerých oblastí. Pravdou je, že tvoríme spoločnosť v ktorej sú peniaze nevyhnutnou súčasťou nášho života. prostriedkom, za ktorý si zabezpečujeme základné životné potreby ako jedlo, bývanie, zdravotnú starostlivosť a veľa iných vecí. Tá prvá, ľudská oblasť nás spája a činí rovnocennými. Usmiať sa, objať či privoňať ku kvetu môže každý. Tá druhá poukazuje na rozdiely v našom myslení a konaní. Pretože to, koľko máme peňazí záleží hlavne od týchto dvoch faktorov.

Aké sú hlavné rozdiely v myslení bohatých a obyčajných ľudí? V prvom rade obyčajných ľudí na ceste k hojnosti zastavilo presvedčenie, že majú byť spokojní a vďační za to čo majú. Peniaze im často chýbajú, tak ich považujú za pôvod utrpenia a zla. Miesto toho aby začali konať, ostávajú pri rečiach, závidia, často ohovárajú, cítia sa neustále ukrivdení a nespokojní.

 Čo by ste si teda mali uvedomiť, ak chcete mať vo svojom živote dostatok peňazí?

1. Obyčajní ľudia veria, že peniaze sú pôvodom zla. Bohatstvo považujú len za výsledok podvodu alebo šťastnej náhody. Bohatí veria, že pôvodom zla je nedostatok peňazí.

2. Obyčajní ľudia majú strach z osamostatnenia sa. Radšej budú tráviť čas v zamestnaní, ktoré ich nenapĺňa, mať stabilný príjem a pocit bezpečia. Bohatí vedia, že riziko osamostatnenia sa je základným predpokladom úspechu.

3. Obyčajní ľudia veria na náhody a osud. Bohatí majú svoj život pevne vo svojich rukách. Riadia ho na základe vlastných rozhodnutí.

4. Obyčajní ľudia sa po prvom pokuse vzdajú. Bohatí vytrvalo pokračujú a hľadajú nové spôsoby.

5. Obyčajní ľudia uvažujú v malom a plánujú krátkodobo. O veľkých veciach iba snívajú a považujú ich za nedosiahnuteľné. Bohatí ľudia uvažujú vo veľkom a plánujú dlhodobo. Veria, že dokážu zrealizovať svoje sny.

6. Obyčajní ľudia sa cítia dobre v pokoji. Bohatí sa cítia dobre aj v akcii a zhone. Uspokojenie im prináša dobre vykonaná práca.

7. Obyčajní ľudia si myslia, že na zbohatnutie potrebujú počiatočný kapitál. Bohatí vedia na zbohatnutie využiť peniaze iných.

8. Obyčajní ľudia počítajú úspory, bohatí zisky.

9. Obyčajní ľudia sa vo voľnom čase zabávajú. Bohatí sa vo voľnom čase vzdelávajú a nadobúdajú nové schopnosti.

10. Obyčajní ľudia vnímajú peniaze cez emócie. Bohatí ľudia k ním pristupujú logicky.

11. Obyčajní ľudia majú problémy s prijímaním a nepoznajú svoju hodnotu. Často robia z dobrej vôle a zadarmo. Bohatí ľudia vedia dávať aj prijímať. Poznajú hodnotu svojho času a práce a adekvátne ich vymieňajú za peniaze alebo iné hodnoty.

12. Obyčajní ľudia snívajú o starých dobrých časoch. Bohatí snívajú o krajšej a lepšej budúcnosti.

13. Obyčajní ľudia sa hry zúčastňujú aby neprehrali. Bohatí hrajú s cieľom vyhrať.

14.  Obyčajní ľudia nemávajú vysoké ciele, obávajú sa sklamania. Bohatí si dávajú vysoké výzvy.

15. Obyčajní ľudia sa nechajú zavaliť problémami. Vyhovárajú sa a ľutujú. Bohatí sú väčší ako ich problémy. Čelia im a hľadajú riešenia.

16. Obyčajní ľudia veria, že za peniaze si zdravie nekúpiš. Bohatí veria, že peniazmi dokážeš zachrániť život. Zaplatiť náročnú liečbu či  operáciu.

17. Obyčajní ľudia sa rozhodujú medzi rodinou a kariérou. Bohatí vedia, že môžu mať naraz oboje. Dokážu efektívne narábať s časom, delegovať a dôverovať druhým.

Ako je na tom vaše myslenie? V ktorých bodoch uvažujete ako boháči a v ktorých stále ako obyčajní ľudia? V akej oblasti potrebujete ešte zapracovať? Poznáte svoje limitujúce presvedčenia a bloky, ktoré vám nedovolia pustiť sa do akcie a žiť život o akom snívate?

Nastavte si zrkadlo a pozrite sa do tváre svojej reality. Transformačný tréning Tajomstvo Mysle Bohatých sa nezadržateľne blíži. Zistite, kam smeruje váš finančný kompas.

Aj vy sa dokážete naučiť myslieť ako bohatí a vystúpiť z „obyčajnosti“ svojho života.

Svoje miesto si rezervujete na tomto odkaze: https://www.andywinson.sk/tmb/

Prihlásiť sa k odberu novinek

© 2021 Akadémia Andyho Winsona, so sídlom Ľubochnianska 4, 831 04 Bratislava, IČO: 50540335, email: akademia@andywinson.com, tel: +421 908 777 808
Všeobecné obchodné podmienky | Zásady spracúvania osobných údajov | Formulár na odstúpenie od zmluvy