Bojíte sa byť bohatý?

Predstavte si že sledujete situáciu. Možno ako film. Vidíte skupinku ľudí stojacich v kruhu. Vedú veľmi príjemnú a obohacujúcu debatu. Zoznámili sa na spoločenskej akcii. Napríklad cez prestávku na tréningu. Jednotlivci sa postupne zapájajú do prebiehajúceho rozhovoru.  Tešia sa, že spoznali rovnako naladených a podobne zmýšľajúcich ľudí. Zdieľajú svoje pohľady a vnemy. Postupne sa spoznávajú. Po chvíľke sa reč zvrtne na peniaze. Spoločníci sa začnú s ľahkosťou otvorene baviť o vysokých sumách. O svojich budúcich investíciách, plánoch a snoch.

Jeden hovorí o priestrannom byte s krásnym výhľadom v novostavbe, ktorý si kupuje. Ďalšia osoba spomenie aké auto daruje  svojej dcére k jubileu. Reč príde na cestovanie a dovolenkové destinácie v luxusných rezortoch exotických krajín. 

Veštci príjemne diskutujú až na jedného zúčastneného. Ten pri tejto téme akoby zneistel. Stíchol a len počúval. Nakoniec sa ospravedlnil, že musí ešte niečo zariadiť a odišiel. Cítil sa totižto pod tlakom a veľmi nepríjemne. Sumy o ktorých sa jeho noví známi bavili boli preňho priam kozmické. Len cena auta, ktorá bola spomenutá prevyšovala jeho ročný plat.

Nešlo mu do hlavy, ako sa ocitol v takejto spoločnosti. Veď títo ľudia na prvý pohľad vyzerali celkom obyčajne. Bavili sa o bežných životných situáciách. Nemali super značkové oblečenie, ani neboli ovešaní zlatými reťazami a predsa boli bohatí. Boli iní ako predstava, ktorú mu tak často predostieralo jeho okolie. V podstate žili taký istý život ako on sám a mali veľmi podobné problémy. Len nejakým spôsobom zarábali viac.

Stotožnili ste sa s touto predstavou? Patríte medzi ľudí, ktorí sa cítia neisto v momente, keď sa zvrtne reč na peniaze? Je vám nepríjemné a neprirodzené hovoriť o tom, koľko zarobíte, či koľko to stálo. Nechcete byť považovaní za chudáka, alebo naopak chválenkára. Veď peniaze kazia charakter. Bohatí sú zlodeji, museli si nakradnúť. Poctivou prácou predsa človek nezarobí.  

A možno sa sním nestotožňujete a skôr sympatizujete s ostatnými účastníkmi. Už dávno ste pochopili, že keď človek chce, nájde spôsoby stratégie ako žiť v dostatku. Prešli ste kľukatou cestou a naučili sa, ako úspešne hospodáriť a dosahovať zisky. Viete koľko energie a zodpovednosti to obnáša.  Neustále na sebe pracujete a zdokonaľujete sa. Ste si vedomý, že dosiahnuť úspech je jedna vec, ale nezaspať na vavrínoch a udržať si ho, neustále napredovať, znamená čeliť ďalším výzvam.

Každý z nás je na svojej životnej ceste v inej pozícii. Zažívame vzostupy a pády.

Určite ste už počuli  tvrdenie: „Obklop sa ľuďmi, ktorí sú dnes tam, kde chceš byť ty. Nauč sa myslieť aj konať ako oni.“ Alebo: „Si priemerom piatich ľudí, s ktorými tráviš najviac času.“ Až taký veľký vplyv má na naše životy okolie.

Možno ste podobný príbeh už niekedy v minulosti zažili aj vy. Zatúžili ste po bohatstve, začali si priťahovať do života hojnosť a znenazdajky sa ocitli medzi bohatými ľuďmi. Vesmír vám dal príležitosť. Skúšal, ako zareagujete. Či ste pripravení vstúpiť do tohto sveta, alebo sa v prítomnosti bohatstva cítite neisto a nepríjemne. Často je pre nás všetko pripravené. Len strachy a limitujúce presvedčenia, ktoré sme počas života nadobudli vytvoria bariéry a my sa doslova bránime úspechu a bohatstvu. Koľkí z nás počúvali v rodine, škole, okolí tvrdenia ako: Chudoba cti netratí. Peniaze sú príčinou všetkého zla. Tí čo majú peniaze bohatnú na tvoj úkor. Peniaze boli sú aj budú, len my nebudeme. Určite vám napadnú mnohé ďalšie.

Ak ste odhodlaní realizovať akúkoľvek zmenu, správne nastavenie myslenia je prvým krokom. Predstavy sa často líšia od reality a preto nás život občas postaví do situácii, kedy máme možnosť zistiť pravdu o sebe. A ako to máte vy? Ako sa cítite v rozhovoroch o peniazoch? Viete sa o nich baviť prirodzene s ľahkosťou, alebo sa radšej takýmto debatám vyhýbate?

Privítali by ste skutočnú zmenu finančného myslenia?

Odhaľte Tajomstvo Mysle Bohatých a rozšírte rady tých, ktorí žijú v bohatstve a dostatku.
Prihlásiť sa k odberu novinek

© 2021 Akadémia Andyho Winsona, so sídlom Ľubochnianska 4, 831 04 Bratislava, IČO: 50540335, email: akademia@andywinson.com, tel: +421 908 777 808
Všeobecné obchodné podmienky | Zásady spracúvania osobných údajov | Formulár na odstúpenie od zmluvy