Motivácia. Viete, kde ju získať a ako si ju udržať dlhodobo?

3 základné piliere vnútornej motivácie

Aj vy by ste chceli nájsť zdroj vlastnej motivácie? Nejaký výkonný motor, ktorý vás poženie vpred vždy, keď strácate silu, energiu a do ničoho sa vám nechce? Kedy vám v hlave znejú tisíce výhovoriek, ako ste unavený, hladný, nemáte potrebné informácie, materiály, veď to môže počkať ….

Ľudia veľakrát očakávajú, že motivácia by mala byť niečo veľkolepé. 

Zrazu príde nejaká explózia a budú mať obrovské odhodlanie a obrovskú chuť tvoriť. 

Áno, môže sa stať, že vás vonkajší impulz rozpáli, ako keď iskra dopadne na stoh suchej slamy. Akurát, ak nebudete pravidelne prikladať kvalitné palivo, tak rýchlo ako zahoríte, vyhasnete, presne ako slama.

Motivácia vyvolaná vonkajšími faktromi býva krátkodobá. 

Môže výborne poslúžiť na nakopnutie a naštartovanie aktivity. Avšak ak chcete udržať mašinériu dokončovania a dosahovania vytýčených cieľov v chode, potrebujete zásobu paliva, ktorá vám vydrží horieť oveľa dlhšie.

Tým palivom je vaša vnútorná motivácia. Zdroj energie, ktorý sa ukrýva vo vás!

Poďte zistiť, čo ho tvorí a ako si k nemu vytvoriť neobmedzený prístup.

1. Váš skutočný dôvod prečo

Už ste sa zamysleli nad tým, prečo robíte to, čo robíte? Prečo niekedy odhodlaný vstanete z postele a rozbehnete sa s elánom do nového dňa, aj keď možno nie ste v najlepšej kondícii. A inokedy ostávate pod perinou ešte o 10 minút, potom ešte o 5 minút a už len minútku dlhšie. Nedarí sa vám prebrať ani po dvoch šálkach kávy.

Čo vás ženie vpred, vždy keď podávate výkon? 

Chcete sebe alebo niekomu niečo dokázať? Túžite byť sám so sebou spokojný, zažívať radosť a nadšenie. Alebo čakáte, že vám niekto povie, super práca, som na teba hrdý! Možno všetko robíte pre svoje deti, aby sa mali lepšie. 

A možno už nikdy viac nechete zažiť ten nepríjemný pocit zlyhania, poníženia či hanby. Neviete si predstaviť, že by ste sklamaili partnera či svojich blízkych. 

Akcia:

Pripomeňte si jednu situáciu zo svojho života, kedy ste boli extrémne odhodlaný a motivovaný konať. Rozkľúčujte dôvody, ktoré vás vtedy hnali k nekompromisnému dosiahnutiu svojho cieľa.

Nie ste si istý, či sa vám podarilo identifikovať pravé dôvody vašej motivácie? Na tréningu Líder novej generácie si prejdete praktickými cvičeniami, vďaka ktorým zaručene odhalíte svoje silné prečo. 

2. Pracujte na svojich každodenných postojoch

To, čo robíme pravidelne každý deň sa postupne stáva našim návykom. Ľudia majú poväčšine zakódované a naprogramované rôzne reakcie, myšlienkové pochody aj činnosti, ktoré sa im automaticky spúšťajú bez toho, aby si to za bežných okolností uvedomovali. 

Napríklad, keď ste unavený, automaticky si varíte ďalšiu kávu. Keď je vonku zamračené a prší, samozrejme sa cítite pod psa. Alebo keď sa máte pustiť do niečoho, čo sa vám veľmi nechce, hľadáte únikové aktivity. 

Pokiaľ ale máte vybudované návyky a rituály, ktoré zvyšujú vašu energiu a výkon, máte vyhraté.

Ráno vstanete s elánom, či je jasno a či prší, otvoríte okno a vdýchnete čerstvý vzduch. Krok po kroku začnete napríklad cvičiť, meditovať či opakovať sipodporné afirmácie. 

Skvelým návykom je tiež zapisovať si úlohy a činnosti, ktoré potrebujete vykonať, aby ste ich nemuseli držať v hlave a nezabudli na ne. 

Akcia:

Zoberte pod lupu svoj bežný deň a uvedomte si, ktoré návyky vás ťahajú dole a ktoré vám dodávajú energiu, radosť a silu. Ako by ste vedeli vymeniť rituály, ktoré vám neprospievajú na tie motivujúce?

Skvelým pomocníkom, pri zavádzaní nových rituálov je práve Diár úspechu R.A.D. Obsahuje systém viac ako 10 nástrojov, s ktorými poľahky dokážete zmeniť svoje návyky.

3. Každá cesta začína rozhodnutím

Rozhodnutie znamená, že už neexistuje cesta späť. Dvere sa zavrú a vy už nemáte šancu nastúpiť alebo vystúpiť. Vlak odíde a je len na vás, či sa  ním zveziete, alebo ostanem stáť na nástupišti. 

Ak sa definitívne rozhodnete dosiahnuť svoj cieľ, pôjdete  za ním cez všetky prekážky a nástrahy, ktoré vás čakajú. Nezáleží na tom, koľko ich bude a ako dlho to potrvá. Jednoducho neprestanete, kým nedosiahniate to, pre čo ste sa rozhodli.

Akcia:

Robiť správne rozhodnutia a vytrvať sú zručnosti, ktoré môžete nadobudnúť práve na tréningu Líder novej Generácie. Prejdete si transformačnými cvičeniami, vďaka ktorým získate trvalé prepojenie so svojimi zdrojmi motivácie. 

Ak ešte nemáte svoju vstupenku, zabezpečíte si ju >> na tomto odkaze <<.
Prihlásiť sa k odberu novinek

© 2021 Akadémia Andyho Winsona, so sídlom Ľubochnianska 4, 831 04 Bratislava, IČO: 50540335, email: akademia@andywinson.com, tel: +421 908 777 808
Všeobecné obchodné podmienky | Zásady spracúvania osobných údajov | Formulár na odstúpenie od zmluvy