Aké rozhodnutia vedú k šťastnému a naplnenému životu?

Neviete, čo máte spraviť. Áno, alebo nie? Ísť do toho teraz, či radšej počkať? Povedať to, alebo mlčať? Čo bude najlepšie?

Poznáte to? Kedy ste si naposledy kládli podobné otázky? V akej situácii?

Pochybnosti, váhanie, nerozhodnosť dokážu často skomplikovať život.

Rozhodujeme sa neustále. Aj to, že ráno vstaneme z postele je len výsledkom nášho rozhodnutia.

Mnohé rozhodnutia si neuvedomujeme a robíme ich automaticky. Vieme, čo máme radi, čo je pre nás najlepšie. Poznáme svoje hodnoty a priority. Keď dostanete na výber kávu s cukrom alebo bez cukru, presne viete, aká vám najviac chutí, všakže?

Nie vždy však býva jednoduché nájsť tú správnu voľbu. Občas si všetko potrebujete poriadne zvážiť, prípadne sa poradiť s inými. Premýšľate hodiny, dni či týždne. Záleží od toho, čo je pre Vás dôležité. V akej miere rozhodnutie ovplyvní Vašu budúcnosť. 

Odísť z práce, ktorá Vás nebaví? Začať podnikať? Ísť na vysokú školu? Oženiť sa, alebo sa vydať? Kúpiť si byt, alebo radšej rodinný dom? Aké auto bude pre mňa najlepšie? Kam výhodne investovať peniaze? Veľké rozhodnutia, ktorých následky budete znášať dlhodobo, často potrebujú dozrieť.

Pocit zodpovednosti a prijatie dôsledkov vás väčšinou brzdí v urobení posledného kroku. Vidíte a analyzujete všetky scenáre, ktoré môžu nastať. Život nie je ideálny a sú situácie, kedy ste nútení vyberať medzi menším zlom a väčším zlom. Rozhodujete sa s ťažkým srdcom. 

Ako postupovať, keď je rozhodovanie výzvou? Použiť hlavu, zvážiť všetky logické dôvody? Alebo zavrieť oči a nechať sa viesť srdcom? Možno nájsť zlatú strednú cestu?

V konečnom dôsledku sa vždy nejako rozhodnete. Aj nerozhodnúť sa a nechať veciam voľný priebeh, sledovať ako sa vyvinú je rozhodnutie, ktoré ste spravili. Potom však neplačte nad rozliatym mliekom, ktoré treba utrieť z podlahy. Mnoho ľudí rozhodnutie radšej nespraví, a potom prenáša zodpovednosť na okolie. Veď oni za to predsa nemôžu, nie je to ich vina. 

V skutočnosti rozhodovanie nie je žiadna alchýmia. Väčšinou si to komplikujete vy sami. Koľkokrát ste sa nad niečím trápili, keď ste konečne našli riešenie, uvedomili ste si, že to vôbec nebolo také zložité? V podstate to bolo jednoduché.

Možno vo väčšine prípadov presne viete, čo chcete, váhate iba zriedka.  A možno patríte medzi nerozhodných ľudí, a zvažujete každú drobnosť.

Schopnosť robiť rozhodnutia má každý z nás.

Žiť život po akom túžite, držať opraty osudu pevne vo svojich rukách dokážete aj vy. Keď sa tak rozhodnete. 

Pochybnosti, nekonečne dlhé rozmýšľanie a bolestivé následky sa stanú vašou minulosťou. Môžete sa rozhodovať jednoducho, efektívne a správne. A nie je to vôbec také zložité, ako predpokladáte.

Kľúčom k rozhodovaniu je naučiť sa klásť sám sebe správne otázky, pretože ak sa pýtate správne, dostanete aj správne odpovede.

Existujú 4 kľúčové otázky, ktoré možno okamžite aplikovať v akejkoľvek situácii, na ktorú neviete nájsť riešenie.

O aké otázky ide? Sledujte špeciálne vysielanie a zistite, ako sa už dnes môžete zlepšiť v rozhodovaní a pridať sa k ľuďom, ktorí vďaka tomu žijú spokojný a naplnený život.

Prihlásiť sa k odberu novinek

© 2021 Akadémia Andyho Winsona, so sídlom Ľubochnianska 4, 831 04 Bratislava, IČO: 50540335, email: akademia@andywinson.com, tel: +421 908 777 808
Všeobecné obchodné podmienky | Zásady spracúvania osobných údajov | Formulár na odstúpenie od zmluvy