Osobná spoveď: Zo šikanovaného chlapca – Úspešný boxer. David a jeho 3 tipy, ako zatočiť s problémami!

Moje detstvo poznačila chudoba

Bol som nekomunikatívne a nesebavedomé dieťa. Bál som sa s ľuďmi vo svojom veku nadväzovať nejaké kontakty a tvoriť vzťahy. Bál som sa, že sa dozvedia, v akých slabých podmienkach žijeme a že ma kvôli tomu odmietnu.

Neveril som si. Vo všetkých iných ľuďoch som videl tú dokonalosť a súhru. Všetci boli obľúbení, radovali sa a mali nejakých priateľov. Ja som ostával vždy sám, len so svojimi myšlienkami, kde som na moje (počudovanie teraz) uvažoval nad tým, ako tento svet spraviť krajším a lepším pre každého z nás. A hlavne pre tých, ako som bol ja: pre ľudí, čo si vôbec neveria!

Nebaví ma žiť. Čo s tým?

Boli sme 3 súrodenci. Naši rodiča nás a aj seba navzájom veľmi milovali a to bolo našou veľkou, ale asi aj jedinou silou rodiny pred všetkými problémami. Zo strachu nadviazať kontakty, sa to so mnou ťahalo až po strednú školu. Medzičasom, keď som si prešiel sklamaniami, neúspechmi a aj šikanou v športovej triede… som spravil s mojim bráchom veľké rozhodnutie, že budem BOJOVAŤ!

Začali sme spolu súťažne boxovať k čomu nás doviedol náš otec, ktorý si vo svojom voľnom čase s kamošom šiel zabúchať na vrece do pivnice. Obaja, však boli len nadšenci a nikdy do ringu nešli. Buchol som si a potom znova. A znova. A… ako som začal s boxom, pre mňa nič iné neexistovalo, až na jednu osobu a to moju teraz už bývalú priateľku, ktorá bola mojou veľkou oporou za čo som jej veľmi vďačný a ona o tom vie. N

Ani v boxe, to však nešlo – ako po masle. Celý 1 rok, kde som sa objavil – na akejkoľvek súťaži… som len prehrával. Chcel som skončiť! Veril som, že som neschopný. Vtedy ma držala nad vodou len jedna myšlienka. “Len JA môžem dopustiť, že sa s boxom rozídeme”. A táto myšlienka je so mnou stále, keď sa už aj dnes, púšťam do hocičoho nového…

Trvalo to dlho, no postupom času sa to len a len zlepšovalo. V boxe a časom aj v kickboxe, som zažil obrovské úspechy a môžem s istotou povedať, že sme spolu s bráchom Tommym patrili medzi TOPku na SR aj v ČR. Ale o tom zas inokedy…

Opät tvrdý pád na dno!

V rodine nastali problémy. Môj otec aj mamina začali mať v živote turbulentné obdobie. Nechcem to rozoberať, ale boli to veľmi závažné, ťažké a bolestné rodinné záležitosti, ktoré ma poznačili.

Aby toho nebolo málo, pridali sa aj zranenia na súťažiach, ktoré sa zanedbali… a časom ukázali svoju silu. Stopli ma. KONIEC. Už som ďalej nemohol súťažiť a pokračovať. V mojom živote sa všetko obrátilo hore nohami. Nasledovali hádky, výtržnosti, bitky, žiadne peniaze, dlhy a problémov nad hlavu.

Rodičia sa rozviedli. Otec to mal vtedy veľmi ťažké a pre jeho podporu, ale aj kvôli vidine svojej lepšej budúcnosti, sme sa s bratom a s ním presťahovali do Írska. Na byt ktorý sme mali, boli veľké dlžoby a tak ostalo len pár drobných a na letenky…

Život od NULY v cudzom svete

V Írsku sme sa rýchlo zamestnali na hovädzej porážke. Box šiel bokom tak, ako aj všetky moje sny. Dni pre mňa boli veľmi dlhé, náročné a vyčerpávajúce. Začal som fyzicky aj psychicky chabnúť. Už 4 mesiace som ani netrénoval… z odporu takého života. Vidina nejakej vysnívanej budúcnosti, bola už len akousi nehmatateľnou ilúziou.

Ešte pred tým, ako som šiel do Írska, som už robil aj trénera… a po nociach čašníka. Spával som tak v priemere 4 hodiny denne, ale veľmi ma napĺňalo byť niekoho sprievodcom, pomocou, zároveň vzorom na osobnom úspechu vtedajších mojich klientov. Bol som, ale otrokom svojho “biznisu”.

Ja nechcem zomierať zaživa!

Chcel som sa vrátiť z Írska a dať svojmu životu znova šancu. Ale… aj keď som stál na stupienkoch víťazov majstrovstiev sveta, niesli sa so mnou moje presvedčenia, bloky, staré programy a príbehy, ktoré som nadobudol už v detstve, ako každý z nás. Neveril som si a ani svojej vízii, že na to mám. Ale tá bolesť vo vnútri mňa, že sa nikde neposúvam… To ma zabíjalo viac.

O Andyho práci som vedel. Prečítal som jeho knihu a bol som aj na jeho tréningu s tým istým názvom MYSLI KONAJ ZBOHATNI. A práve tá energia z toho tréningu… vo mne stále driemala. Celé mi to dávalo zmysel. V Írsku som povedzme, časom, dobre zarábal a tak som s tým chcel poriadne naložiť. Práve tu som cítil možnosť novej životnej etapy.

TERAZ, alebo nikdy!

Blížil sa tréning Objav Svoju Silu a tak som si vytvoril plán, že sa vrátim na Slovensko niekedy v tom čase. Moje očakávania?

Presne to, čo je v názve najsilnejšieho Andyho tréningu, na ktorom som doteraz kedy bol… OBJAV SVOJU SILU!

 V 1. deň som si spomenul, akou cestou som si už dovtedy prešiel a uvedomil som si, že toto nemôže byť cesta malého človeka. 

 V 2. deň som si vypočul 2 ozaj silné príbehy, kde pani prišla vo svojom živote o 2 deti, prácu, choroba v rodine, ochrnutý manžel a aj tak tam stála s úsmevom na tvári a bola šťastná. Ďalšia pani prišla o manžela, mala len svojho syna a často uvažovala nad smrťou. Bola ubolená, utrápená a viem, že plakala. Č o bolo ale šokom… Andy ju vzal na pódium a v priebehu 10min. DESIATICH MINÚT!!! Tá istá žena sa usmievala, tancovala, stála sebavedome, vyrovnane a verila si.

No a v 3 deň… V 3. deň som uveril. Uveril svojej vízii zmeniť svet. Chápem ak si na to Andy nespomína, ale bol 1. človek ktorého som vtedy objal, keď som si uveril a moje rozhodnutie bolo jasné. Mám na to a musím to spraviť pre toto ľudstvo, je to mojim poslaním. To boli moje naj AHÁ momenty. A presne to som si aj povedal. Okrem iného som odpustil všetkým, ktorí mi nejak ublížili. Bol som im naopak vďačný a pocítil som v sebe silný pocit pokoja, harmónii a voľnosti.

A čo sa so mnou stalo a kde som dnes?!

Odvtedy sa dnes stále vzdelávam. Chodím na Andyho tréningy, stále na sebe pracujem a snažím sa vyťažiť z toho maximum. Svoje trénerstvo som postavil na inú úroveň. Som najvyhľadávanejším trénerom vo svojom meste a v okolí. Robím konzultácie s ľuďmi, prednášam na školách a aj vo svojej komunite našich klientov. Som lídrom a vediem ľudí vo svojom tíme budúcich najlepších trénerov. Stretávam sa s ľuďmi, ktorí si platia za moje poznatky, ktoré som nadobudol. Som pozývaný na večierky úspešných ľudí, besedy o zdravom životnom štýle a títo ľudia majú radosť z mojej prítomnosti a ja taktiež. Popritom vediem mládež na boxerské sútaže, dospelých k ich osobným cieľom ako je postava, kondícia, zdravie… Ale často moji klienti zisťujú, že sa ich životy menia k lepšiemu aj v ich súkromnom živote, s deťmi, alebo v práci, či v podnikaní.

Koniec dobrý, všetko dobré!

Začal som písať knihu, čo je aj jeden z mojich cieľov na tento rok. Snažím sa ľudí inšpirovať, motivovať a ukázať im, že silu musia hľadať v sebe a musia najprv pracovať na sebe. Najlepšie pokiaľ sa nechajú viesť ľuďmi práve ako je Andy, ktorý je expertom ako v ľuďoch objaviť ich silu v potenciáli, ktorý sa v nich tam niekde skrýva.

Moje 3 tipy na riešenie problémov!

Tip 1:

Ak máš cieľ, a je jedno z akej je oblasti, tak je potrebné si uvedomiť, že je len na nás, či ho dotiahneme do konca, alebo sa ho vzdáme. To všetko je len a len v nás. A je jedno, či je to oblasť vzdelávania, meditovania, podnikania, stravovania, alebo nejaký iný návyk. Len my rozhodujeme, či to vzdáme a či sa s našim cieľom „rozídeme“.

Tip 2:

Pre našu budúcnosť je najlepšou voľbou vyhľadávať ľudí, ktorí sú úspešní v tej oblasti, v ktorej aj my chceme rásť a napredovať. Vyhľadávajte ľudí, ktorí poznajú  dané princípy úspechu a vedia, ako ich tvoriť a udržiavať.

Tip 3:

Základom je komunikácia. A je jedno, s kým. Kolegovia v práci, deti, manžel, manželka, rodiča, alebo komunikácia samého so sebou. Vnútorný dialóg môže byť pre nás veľmi dôležitý. Je preto potrebné dávať pozor na svoje myšlienky. Či už som sám so sebou, alebo s inými. Dávajme si pozor na svoje slová a aj na to, ako komunikujeme s inými. U mňa bolo kľúčovým momentom k úspechu, keď som pochopil, aká je KOMUNIKÁCIA vlastne dôležitá. Vtedy sa začali diať v mojom živote skutočné zázraky!

Prihlásiť sa k odberu novinek

© 2021 Akadémia Andyho Winsona, so sídlom Ľubochnianska 4, 831 04 Bratislava, IČO: 50540335, email: akademia@andywinson.com, tel: +421 908 777 808
Všeobecné obchodné podmienky | Zásady spracúvania osobných údajov | Formulár na odstúpenie od zmluvy