3 KROKY, ako NAKOPNEŠ ZMENY vo svojom živote!

Michal. Mladý muž, ktorý sa topil v bahne bezmocnosti. On vedel. On cítil. On chcel… ZMENU. Nebolo mu však jasné, ako tú zmenu dosiahnuť.

Často sedával po práci v obývačke na koberci a rozprával sa sám so sebou: „Ako mám dofrasa zmeniť to, aby som sa necítil ako zbitý pes? Ako sa konečne naštartujem a začnem žiť život, po akom túžim? A čo vlastne chcem?” Tápal dlho. Jedného dňa však prišlo vytriezvenie. A DNES JE Z NEHO ÚPLNE INÝ ČLOVEK.

Dal to.

Dnes je usmiaty, vyrovnaný. Bez depresie. A dokonca začal život milovať. Už ho neberie ako „trest z pekiel”. Si borec, MICHAL!

michal-oss
Andy s Michalom

Ako to dokázal?

Michal do svojho života aplikoval 3 jednoduché urýchľovače, ktoré mu zmenili život od základov. Teraz je vzorom aj pre svoje okolie.

A TOTO SÚ ONI:


1. NETRÁP SA MINULOSŤOU

Skôr naopak, buď za ňu vďačný.


Michal si prežil peklo na zemi. Beznádej. Boj so zákernou chorobou. Depresívne myšlienky. Nevysporiadaná minulosť ho postupne zabíjala. Kruté? Možno. Ale je to realita.

Ak ťa opantá minulosť svojimi okovami a nebudeš sa od nej vedieť odtrhnúť, budeš žiť ako „živá mŕtvola”. Mnoho ľudí sa do minulosti neustále vracia. Stále vidia len to zlé, čo sa udialo. Nevedia vykročiť. Boja sa, že opäť padnú „na hubu”.

Moja rada preto znie: Ak chceš napredovať, uzatvor minulosť. Vezmi si z nej, čo si mal. Poďakuj jej za lekciu a nechaj ju odísť. Nerýp sa v nej dookola. TO BOLO. Ak budeš neustále venovať svoju pozornosť minulosti a vracať sa k tomu, čo sa Ti v nej stalo, BLOKUJEŠ SI NOVÉ MOŽNOSTI.

Neprídu k tebe tí správni ľudia. Neuvidíš nové výzvy. Pretože platí: „Kam ide pozornosť, tam ide energia.” Maj oči otvorené pre „tu a teraz”. Práve to totiž ovplyvní tvoju budúcnosť. Jednoducho si zapamätaj: Tvoja minulosť sa nerovná tvojej budúcnosti.


2. ZBAV SA SVOJICH STRACHOV


Inak život prežiješ, no nežiješ…

„Najväčšia chyba, ktorú v živote môžete urobiť,
je mať neustále strach z toho, že nejakú chybu urobíte.”
(Elbert Hubbard)

Vezmi si príklad z malých detí… Keď vstúpia do miestnosti, kde je 300 ľudí, nezamýšľajú sa nad tým, ako budú pôsobiť. Sú prirodzené. Nemajú predsudky. Nemajú strach. A práve preto si dokážu podmaniť okolie…

Michal mal množstvo strachov. Bál sa ľudí. Bál sa hadov. Bál sa zlyhania. Mal nízke sebavedomie. Strach ho limitoval. Bral mu dych. Zabíjal jeho sny…

Ako sa s ním teda vyrovnal?

Nebojoval voči nemu. Naučil sa s ním PRACOVAŤ. Využil ho vo svoj prospech. Týmto spôsobom svoje strachy prekonal a dokonca mu dali silu ísť ďalej. Napredovať. Pretože najťažšie súboje sú tie, ktoré zvádzame sami v sebe. Ale ten pocit víťazstva stojí potom za to…

STOPNI negatívne myšlienky vo svojej hlave. Väčšina katastrofických scenárov, ktoré si predstavuješ, sa aj tak nikdy nestanú! Približuj sa svojmu strachu zoči – voči. Neutekaj. Usmej sa na neho. Ak chceš svoj život zmeniť k lepšiemu, musíš riskovať.

Nahraď strach odvahou a budeš nesmrteľný bojovník. STRACH je limitujúci faktor, ktorý ti bráni rásť. Pozri, ak sa niečo zlé má stať, stane sa to. Proste je to tak. Takže o to viac si užívaj prítomnosť okamihu, a ber veci s nadhľadom.

Nahraď strach láskou. Začni sa radovať. Potom tvoj strach začne strácať na sile. Rozplynie sa. Už ti nebude brániť rásť. Rozprestrieť krídla a letieť za snami. Vykašli sa na otázku „Čo ak…?”. Občas si ju polož. No pozor! Neopakuj si ju stokrát denne.

strachy


3. MAJ VÍZIU DO BUDÚCNOSTI


Michal už vie, čo chce. Stanovil si ciele. Vie, že chce zarábať viac peňazí, vypracoval si finančný plán. Chce sa venovať viac rodine i svojim koníčkom, viac plánuje.

Ak nevieš, kam smeruješ, nasmeruje ťa niekto iný. A ty začneš plniť sny niekoho iného. Či si to uvedomuješ, alebo nie. Musíš vedieť, čo chceš. Kam sa chceš dostať. Inak budeš fungovať ako figúrka v rukách niekoho iného.

Možno sa teraz pýtaš: “A ako mám prísť na to, čo vlastne chcem?”

Skús si teraz predstaviť tieto 3 situácie a odpovedaj si úprimne na nasledujúce otázky.

(Možno sa ti budú zdať morbídne, alebo uletené, no fungujú a nasmerujú ťa na to, čo v skutočnosti chceš…)

Situácia 1.

Predstav si, že máš neobmedzený zdroj peňazí. Čo by si chcel robiť, keby nemusíš riešiť peniaze? Kde ťa to ťahá? Sedel by si na pláži? Vyšíval by si? Maľoval? Venoval sa hudbe? Čo by si robil? ČO by ťa napĺňalo, že by si neriešil čas a bol ochotný to robiť aj 24 hodín denne? 🙂

Situácia 2.

Predstav si, že si na smrteľnej posteli. A pozri sa na to, čo by si vo svojom živote rád za sebou videl. Predstav si, že si rekapituluješ svoj život. Že si ho prežil v spokojnosti. Predstav si, čo by si rád počul, keby hovorili o tebe iní na tvojom pohrebe.

Situácia 3.

Ruku na srdce. Po čom si túžil, keď si bol dieťa? Kam ťa to ťahalo? Chcel si niečo tvoriť? Alebo skôr ľuďom pomáhať? Chcel si pracovať v prírode? Alebo vzdelávať ľudí? Po čom si túžil? Možno si chcel byť filmová hviezda a stále ťa lákajú divadelné dosky… čo by ťa vo vnútri napĺňalo?

 

oss2015

 

PS: Zhrňme si to: 1. Vysporiadajte sa s minulosťou. 2. Zbavte sa strachov. 3. Majte víziu do budúcnosti.

PS2: Tento článok môže pomôcť aj Vašim známym. Bez Vás sa však o ňom nemusia dozvedieť. Dajte mu preto „LIKE” a zdieľajte ho.

PS3: Podeľte sa aj Vy o svoje názory v diskusii pod týmto článkom. Ako ste naštartovali zmeny vo Vašom živote Vy? A čo hovoríte na Michalove pokroky vďaka 3 TIPOM, ako ZMENIŤ ŽIVOT OD ZÁKLADOV?

 

S úctou k Vašej jedinečnosti

Andy Winson

 

Prihlásiť sa k odberu novinek

© 2021 Akadémia Andyho Winsona, so sídlom Ľubochnianska 4, 831 04 Bratislava, IČO: 50540335, email: akademia@andywinson.com, tel: +421 908 777 808
Všeobecné obchodné podmienky | Zásady spracúvania osobných údajov | Formulár na odstúpenie od zmluvy